Retourneren

Bij Campout bieden wij je 30 dagen om het product retour te sturen. Retouren worden alleen geaccepteerd als er geen schade aan het product is aangebracht door toedoen van de koper. Je dient indien mogelijk het product in originele staat en, indien mogelijk, in de originele verpakking te retourneren.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Meld een retour eenvoudig aan in onze retourportaal. Je melding wordt binnen 1 werkdag beoordeeld.
Je kunt direct in onze retourportal je gratis retourlabel of QR code ophalen.

Hoe kan ik mijn product ruilen?

Ruil gratis je product. Meld een retour eenvoudig aan in het retourportaal en kies voor Voucher t.w.v. aankoopbedrag. Deze voucher ontvang je binnen één werkdag in je mail. Hiermee kun je zelf jouw vervangende product bestellen op onze website. 

Wat is de status van mijn retouraanvraag?

Vanaf het moment dat je een retour aanmeldt, houden we je per e-mail op de hoogte. In al onze e-mails vind je een knop waarmee je de status van je aanvraag of retour kunt zien. 

Geld terug

Wij betalen het volledige aankoopbedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, terug na ontvangst van de producten. Het bedrag dat teruggestort wordt, is het volledige bedrag van je bestelling, of het deel van het bedrag dat je retourproduct(en) vertegenwoordigt. Terugbetaling gebeurt via dezelfde methode als waarmee je bij ons hebt afgerekend. Heb je voor achteraf betalen gekozen? Dan passen wij de factuur aan.

Retourneren bij een klacht

Is je pakket om wat voor reden dan ook beschadigd aangekomen of is er een andere klacht? Vervelend om te horen. We vragen je om ook deze retour aan te melden in ons retourportaal en hier de reden van retour in in te vullen. Je ontvangt dan binnen een werkdag antwoord op je melding.

Heb je nog vragen?

Toch nog een vraag? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen of neem contact op.