Welke voortent past bij mijn caravan?

Welke voortent past bij mijn caravan?

Welke voortent past bij mijn caravan? 

Wanneer je met de caravan wilt kamperen is het heel fijn om een bijpassende voortent mee te nemen. Met een caravan voortent creëer je schaduw, beschutting tegen regen en wind en vergroot je de leefruimte flink. Zo kun je lekker ontspannen kamperen. 

Er zijn veel soorten voortenten, net als de vele verschillende caravan merken. Of je nu een voortent zoekt voor je Adria, Burstner, Carado, Dethleffs, Fendt, Knaus of andere caravan, je wilt zeker weten dat je de juiste voortent kiest. 

Maar hoe maak je een keuze in het aanbod voortenten voor caravans? En hoe weet je zeker dat je de juiste maat voortent kiest? Wij helpen je graag

Waar op letten bij kopen voortent?

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een voortent: 

 • Welk type kampeerder ben ik?
 • Wat is een geschikte voortent diepte voor mij?
 • Welke voortent past bij mijn caravan merk?

We loodsen je een voor een door deze vragen heen. Bedenk daarbij ook over welke eigenschappen een voortent voor jou moet beschikken, zoals:

 • Opzetgemak
 • Gewicht van het tentdoek en frame
 • Ventilatiemogelijkheden
 • Levensduur
 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Weersomstandigheden op plaats van bestemming

Welk type kampeerder ben ik?

Denk voordat je op zoek gaat naar een voortent eerst goed na over wat voor type kampeerder je bent. Ga je slechts één keer per jaar in de zomer kamperen? Wil je gedurende het jaar vaker, maar korter kamperen of veel rondtrekken? Of kies je juist voor een vaste seizoensplaats op dezelfde camping, zodat je daar zo vaak mogelijk kunt komen genieten?

Voor ieder type kampeerder is een ander type voortent voor de caravan geschikt. Bedenk daarom voordat je een voortent gaat kopen hoe jij de caravan en voortent zult gebruiken. 

Voortent voor seizoenskampeerders

Ben je een echte seizoenskampeerder? Dan ben je op zoek naar een stevige, degelijke voortent voor je caravan. Je tent moet alle weertypen kunnen doorstaan, omdat een caravan met voortent op een vaste seizoensplaats een flink aantal maanden blijft staan. Daarom wil je zeker weten dat de voortent zelfs een flinke regenbui of storm probleemloos ondergaat.

Een robuuste voortent vraagt dan ook om een stevig stalen frame en een zwaar tentdoek. Extra versteviging is vaak nodig om te voorkomen dat er waterzakken ontstaan bij veel regen. Dat gaat vanzelfsprekend gepaard met flink wat gewicht, waardoor een all season voortent minder geschikt is voor rondtrekken. Het opzetgemak van een voortent is voor seizoenskampeerders ondergeschikt aan de stevigheid van de tent.

Voortent voor de zomervakantie

Kampeer je voornamelijk in de zomervakantie? Dan is de kans groot dat je profiteert van beter weer en hogere temperaturen. Daarom zijn voortenten voor de zomervakantie vaak lichter dan all season voortenten.

Wanneer je slechts één keer per jaar kampeert, spelen het gewicht en het opzetgemak van de voortent voor je caravan een grotere rol.

Voortent voor korte kampeertrips

Blijf je niet lang op dezelfde plek, maar houd je ervan om lekker rond te reizen? Of stap je bij mooi weer op vrijdagmiddag graag de auto in voor een spontaan weekend kamperen? Dan ben je zeker op zoek naar opzetgemak en weinig gewicht voor je caravan voortent. Een lichtgewicht voortent bouw je snel en eenvoudig op, zodat het genieten direct kan beginnen.

Wat is een geschikte voortent diepte?

Met een voortent aan je caravan creëer je extra leefruimte en opbergruimte tijdens het kamperen. Voortenten voor caravans zijn verkrijgbaar in verschillende dieptes. Wat is een geschikte diepte voor jouw voortent? 

Natuurlijk beslis je uiteindelijk zelf hoeveel extra ruimte je graag wilt hebben. Toch geldt in principe: hoe groter de caravan, hoe minder diep de voortent. Een grotere caravan levert automatisch een bredere voortent op. Daarmee is de behoefte aan een extra diepe voortent vaak minder groot.

Heb je een kleinere caravan? Dan kan een wat diepere voortent extra benodigde ruimte bieden. Met een kleine caravan is het dus juist heerlijk om over een ruime voortent te beschikken.

Twijfel je of er genoeg ruimte is? Bedenk dat je dan ook altijd kunt kiezen voor het verlengen van de voortent met een voortent luifel of uitbouw. Zo zit je lekker in de schaduw en beschut bij lichte regen. Het voordeel van een luifel is dat deze weinig opbergruimte vereist, weinig weegt en snel op te bouwen is. 

Welke voortent past bij mijn caravan merk?

Zoveel caravanmerken, zoveel soorten voortenten. Zoek je een Adria voortent, een Burstner voortent, Carado voortent, Dethleffs voortent, Fendt voortent of een voortent voor een ander merk caravan? Het allerbelangrijkste is dat je zeker weet dat de voortent precies past bij je caravan merk.

Omloopmaat

De omloopmaat geeft aan welke maat voortent past op je caravan. De omloopmaat geeft de lengte vanaf de grond, door de caravanrail naar de grond aan de andere kant van de caravan weer. 

De omloopmaat weten zonder te meten? Gebruik dan onze meethulp.

Vind de juiste voortent met zoekhulp

Een Campout voortent is voor ieder merk caravan een perfecte keuze. Met de tentenconfigurator van Campout vind je eenvoudig de juiste maat voortent bij ieder merk caravan. Vul in de zoekhulp de gegevens van jouw caravan in:

 • merk caravan
 • soort 
 • bouwjaar

Vervolgens vertelt de Campout zoekhulp exact welke omloopmaat voortent past bij je specifieke caravan. Zo ben je verzekerd van een passende voortent!

Campout voortent: perfecte keuze voor iedere caravan

Wat voor type kampeerder je ook bent en of de reisbestemming nu Italië, Ierland of een rondreis door de Alpen wordt: met een voortent van Campout ben je altijd verzekerd van kwaliteit. 

Campout combineert stijl met gebruiksgemak. Campout voortenten voor de caravan zijn gemaakt van de allerbeste materialen, die worden geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid. Zo gebruikt Campout hoogwaardige ritsen van YKK en dakstof van gerenommeerde Europese fabrikanten zoals Mehler. 

Een paar voordelen van de Campout voortent voor de caravan op een rij:

 • multifunctionele aansluitdriehoeken voor een betere aansluiting op iedere caravan
 • laddervorm tentdoek voor juiste verdeling van krachten over de tent
 • schroefloos bevestigingssysteem
 • naadloos gefabriceerd dak om lekkage te voorkomen
 • uitwisselbare YKK ritsen: voortenten, luifels en uitbouwen passen altijd

Wil je jouw omloopmaat weten zonder te meten? Gebruik dan onze meethulp: Omloopmaat caravan voortent bepalen 

Wil je meer advies over de juiste voortent voor je caravan? Neem dan contact op met de experts van Campout.  We vertellen je graag alles over caravan voortenten, zodat de kampeer-voorpret snel kan beginnen.Related Products