Waarom een voortent kopen?

Waarom een voortent kopen?

Er zijn vele redenen om een voortent te kopen wanneer je gaat kamperen met de caravan. Maar wanneer kies je nu voor een voortent en wanneer juist voor een luifel? Wat zijn de voor- en nadelen van voortenten en luifels voor de caravan? En welke voortent of luifel is perfect voor jou? Ga jij voor  voortenten en voortentluifels van Campout?

In deze blog zetten we de voor- en nadelen op een rij. Zo weet jij na het lezen of je voor een voortent of luifel moet kiezen. En dan kun je beslissen of je gaat voor een uitbouw van Campout. Vergelijk, kies, koop en kampeer!

5 redenen om Campout voortent of luifel te kopen

Kamperen is ontspannen. Kamperen is buiten leven: in de buitenlucht koken, eten, lezen, een dutje doen. De frisse buitenlucht doet je goed. Met een caravan geniet je optimaal van de buitenlucht, terwijl je al je spullen lekker binnen handbereik hebt.

Kamperen wordt nog comfortabeler wanneer je de caravan uitbouwt met een Campout voortent. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een Campout luifel. Zowel voortenten als luifels bieden vijf fijne voordelen, waarmee je nog meer geniet op de camping.

1.   Beschutting bij regen

Het fijne van kamperen is dat je dag zich voornamelijk in de frisse buitenlucht afspeelt. Maar wat als het weer tegenvalt? Op regenachtige dagen biedt een voortent of luifel beschutting tegen (lichte) regen. Zo kun je zelfs op natte dagen droog zitten, met het gevoel dat je nog steeds buiten bent.

Een Campout voortent biedt bij regen extra comfort ten opzichte van een Campout luifel. Een luifel is prima bij lichte regenbuien. Is er veel regen of een storm op komst? Dan is het verstandiger om de luifel af te breken, om te voorkomen dat deze wegwaait of beschadigt.

2.   Schaduw creëren

Het liefst geniet je van een heerlijk zonnetje tijdens het kamperen. Maar op mooie zomerdagen kan soms wel heel erg warm worden op de camping. Met een Campout voortent en luifel creëer je de hele dag schaduw. Zo blijf je beschermd tegen de felle zon, ook wanneer de temperatuur flink stijgt.

3.   Beschutting bij wind

Voortenten van Campout bieden heerlijke beschutting bij wind. Dankzij de wanden van een voortent zit je nooit op de tocht. Campout luifels bevat standaard uitneembare zijwanden. Een voortent biedt meer beschutting tegen de wind dan een luifel.

4.   Extra leefruimte

Met een voortent of luifel van Campout voor je caravan, profiteer je eenvoudig van extra leefruimte. Een leefruimte waarin je beschermd bent tegen weersomstandigheden.

Een voortent is uitermate geschikt voor het plaatsen van extra kastjes, meubilair en het bewaren van spullen. Zo voorkom je meteen dat de caravan te vol wordt. Wanneer je gasten ontvangt op de camping, kun je tot in de late uurtjes comfortabel genieten in je voortent.

5.   Privacy

Wil je iets meer privacy creëren om de glurende blikken van je campingburen te vermijden? Dan is het kopen van een voortent of luifel met zijwanden de ideale oplossing.

Kiezen tussen het kopen van een voortent en een luifel

Zoals je ziet vormen Campout voortenten en luifels een comfortabele aanvulling op je caravan. Maar hoe maak je de keuze tussen het kopen van een voortent en een luifel? We zetten de voordelen van beide op een rij.

Voordelen van een Campout  voortent

We hebben al 5 redenen genoemd waarom je een voortent of luifel van Campout zou moeten kopen. Maar wat zijn nu specifiek de voordelen van een voortent kopen, ten opzichte van een luifel?

Een voortent biedt:

  • bescherming bij alle weersomstandigheden, ook bij storm
  • altijd een droge plek om te koken, eten en spullen te bewaren
  • de hele dag schaduw
  • meer beschutting en privacy vanwege de zijwanden

Voordelen van een Campout luifel

Een Campout luifel biedt een aantal voordelen ten opzichte van een voortent. Een luifel:

  • neemt minder opbergruimte in beslag dan een voortent
  • is licht van gewicht
  • is eenvoudig om op te bouwen
  • is meestal goedkoper dan een voortent

Perfecte keuze? Koop een Campout voortent of luifel

Heb je een keuze kunnen maken tussen een voortent of luifel? Super! Dan vertellen we graag waarom de voortenten en luifels van Campout de perfecte keuze zijn.

Campout voortenten en luifels worden gemaakt van de allerbeste materialen. Campout selecteert deze materialen op basis van kwaliteit en duurzaamheid. Daarom gebruikt Campout bijvoorbeeld hoogkwalitatieve ritsen van YKK en dakstof van gerenommeerde Europese fabrikanten.

Tel daar de laagsteprijsgarantie van Campout bij op en je profiteert van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Neem contact op met Campout 

Neem contact op met de experts van Campout of bekijk ons assortiment voortenten en luifels. We vertellen je graag alles over caravan voortenten en voortentluifels, zodat de kampeer-voorpret snel kan beginnen.

Vond je deze blog leuk om te lezen? Lees ook eens onderstaande blogs: