Wat zijn de kosten van een caravan voortent?

Wat zijn de kosten van een caravan voortent?

Wanneer je een caravan hebt gekocht, wil je ook graag weten wat een caravan voortent zal kosten. Met welk bedrag moet je ongeveer rekening houden voor de aanschaf van een universele voortent? Overweeg je ook om gebruikte of goedkope overjarige voortenten te kiezen? En is het verstandig om een tweedehands voortent voor je caravan te kopen via Marktplaats? We zetten het allemaal voor je op een rij.

Wat kost een caravan voortent ongeveer?

De kosten van een caravan voortent variëren enorm. Je kunt al een goedkope caravan voortent kopen voor € 200,-, terwijl je voor sommige all season voortenten ruim € 2500,- betaalt. Een ontzettend groot verschil!

Daarom is het zeker de moeite om in de verschillende voortent caravan aanbiedingen te duiken. Soms is goedkoop duurkoop, maar prijs zegt niet alles. Voorop staat de kwaliteit van een caravan voortent.

Hoe komt de prijs van een caravan voortent tot stand?

Voortenten voor caravans lijken op het oog soms weinig te verschillen. Toch kunnen er grote prijsverschillen optreden. Daarom is het fijn om te weten hoe de prijs van een caravan voortent tot stand komt.

De volgende factoren zijn onder meer van invloed op de prijs van een caravan voortent:

 • Tentdoek materiaal: katoen, polyester, polykatoen of nylon (vaak voorzien van dure siliconencoating).
 • Weeftechniek: bijvoorbeeld dat er horizontaal en verticaal een dikkere draad door het doek geweven is, voor een steviger doek en om uitscheuren te voorkomen.
 • Materiaal frame: glasfiber, aluminium of staal.
 • Tentharingen: wel of niet inbegrepen.
 • Productielocatie: worden de materialen duurzaam en verantwoord geproduceerd?
 • Afwerking: zoals ritsen, bevestigingssysteem, tochtstrook, wielflap en andere details.

Campout: uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Wij zijn van mening dat je geen onnodige zorgen wilt hebben wanneer je gaat kamperen tijdens je vakantie. Of je nu twee weken in de zomervakantie kampeert in Italië, een paar maanden wilt rondtrekken door Oost-Europa of ieder weekend op een andere camping te vinden bent, m et een kwalitatieve voortent bij je caravan is kamperen altijd leuk.

De voortenten van Campout zijn gemaakt van materialen, die worden geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid. Met de beste materialen van gerenommeerde Europese fabrikanten. Voortenten van Campout hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Voortent caravan aanbiedingen

Misschien zie je regelmatig aanbiedingen voor een caravan voortent. Zo worden overjarige voortenten goedkoop aangeboden of kun je tweedehands voortenten kopen. Soms lijken voortenten op het eerste gezicht ook zoveel op elkaar, dat het prijsverschil lastig te verklaren is.

Bedenk bij alle voortent caravan aanbiedingen goed wat het prijsverschil mogelijk maakt. Is er sprake van een gebruikte voortent? Past de voortent wel op jouw merk caravan? Komt de omloopmaat wel overeen met jouw caravan? Bevat de voortent misschien beschadigingen, vlekken of ontbreken er onderdelen? Soms is goedkoop echt duurkoop.

Is het verstandig om een voortent via Marktplaats te kopen?

Wil je een voortent voor je caravan kopen via Marktplaats, omdat je denkt dat je hiermee een hoop geld bespaart? Realiseer je dan wel dat je hiermee niet dezelfde service koopt als wanneer je een caravan voortent koopt bij een kampeerwinkel. Schuilt er echt geen addertje onder het gras van die goedkope caravan voortent?

Allereerst moet je zeker weten dat je de juiste omloopmaat voor je caravan voortent kent. Een verkeerde maat betekent dat de voortent niet goed past op je caravan en dat wil je voorkomen. Wanneer je een verkeerde maat voortent koopt via Marktplaats, zul je deze niet weer terug kunnen brengen.

Bij een goede kampeerwinkel krijg je garantie en service. Bij een onbekende verkoper op Marktplaats krijg je dit natuurlijk niet. Wanneer je een goedkope caravan voortent op Marktplaats koopt, zul je vertrouwen moeten hebben in de verkoper.

Zo moet je de verkoper op diens blauwe ogen geloven dat de voortent met alle toebehoren nog compleet is. In de meeste gevallen zullen onderhoudsinstructies of onderhoudspapieren ontbreken. Dat is niet handig wanneer je nog niet precies weet hoe je de voortent bij de caravan moet opzetten.

Ook moet je de verkoper op zijn woord geloven dat er geen beschadigingen in het tentdoek zitten. Blijkt de voortent bijvoorbeeld toch lek te zijn? Dan heb je helaas geen poot om op te staan als je de voortent via Marktplaats hebt gekocht!

Natuurlijk betekent een gebruikte voortent voor de caravan tweedehands op Marktplaats kopen, niet altijd dat je een slechte koop sluit. Er zijn genoeg eerlijke mensen die simpelweg geen gebruik meer maken van de voortent en deze in goede staat verkopen.

Waar moet je op letten als je een tweedehands voortent koopt?

Wil je toch een gebruikte caravan voortent kopen via Marktplaats? Let dan goed op deze punten:

 • Is de voortent en het frame nog helemaal compleet?
 • Is de voortent beschadigd?
 • Is het tentdoek nog in goede staat of voelt het poreus aan?
 • Bevat het tentdoek vlekken of schimmel?
 • Hoe ziet de afwerking van de tent eruit? Denk aan ritsen, naden, aansluitingen.
 • Is er nog documentatie bij de caravan voortent, zoals de opzetinstructie?
 • Zijn alle ritsen nog in orde en vrij van schade? Als er één gaat, gaan ze allemaal.

Het is verstandig om een tweedehands voortent eerst op te laten zetten, voordat je overgaat tot aankoop van een gebruikte voortent voor je caravan. Zo kun je alle bovenstaande aspecten van de gebruikte caravan voortent goed controleren.

Perfecte prijs-kwaliteitverhouding: Campout voortenten

Ben je op zoek naar een voordelige voortent voor je caravan, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding? Dan is een voortent van Campout perfect voor jou. Met deze kwalitatieve voortent hoef je niet langer te zoeken naar goedkope, overjarige of gebruikte tenten. Dankzij de laagste-prijsgarantie van Campout betaal je nooit te veel.

Voortenten voor caravans van Campout onderscheiden zich in stijl en gebruiksgemak tegen een aantrekkelijke prijs. Met ruim 30 jaar kampeerervaring weten de kampeerliefhebbers van Campout precies waaraan een goede voortent voor de caravan moet voldoen. En dat merk je!

Over alle details is nagedacht. Zo zijn Campout  voortenten voorzien van extra hoekafspanningen, waarmee de tent nog eenvoudiger afgespannen kan worden. De voortent wordt standaard geleverd met 28 mm stalen frame. De hoogwaardige YKK ritsen zijn uitwisselbaar en te combineren met andere luifels en tenten. Het dak van het tentdoek wordt gemaakt door de hoogkwalitatieve Duitse fabrikant Mehler. Zo worden alle materialen van Campout voortenten zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid.

De voordelen van een van Campout op een rij:

 • scherpe prijs
 • hoge kwaliteit
 • universeel
 • direct leverbaar: snel bestellen en geleverd via de webshop

Wil je jouw omloopmaat weten zonder te meten? Gebruik dan onze meethulp.

Wil je een opblaasbare voortent? Deze zijn een stuk goedkoper.

Neem contact op met Campout

Wil je meer advies over de juiste voortent voor je caravan? Neem dan contact op met de experts van Campout of bekijk ons assortiment voortenten. We vertellen je graag alles over caravan voortenten, zodat de kampeer-voorpret snel kan beginnen.