Checklist: kamperen met de caravan

Checklist: kamperen met de caravan

Checklist inboedel caravan

Kamperen met de caravan -en vooral voor het éérst kamperen- vraagt om een goede voorbereiding. Gelukkig heeft het team van Campout de nodige ervaring die we graag met je delen. Gebruik onze checklist “campingbenodigdheden caravan”. Download hier de checklist voor je vakantie met de caravan:

 

 

Jippie we gaan kamperen!

De kampeervakantie-voorpret begint met het uitzoeken van het land van bestemming en daarna het reserveren van de camping en wie weet wel de aanschaf van een nieuw kampeermiddel of extra voortent of luifel. Tot zover is het nog leuk. Maar dan… naarmate de vertrekdatum nadert, neemt de stress toe…

Wat moet er mee? Is alles nog heel? Zijn alle papieren en verzekeringen in orde? En is alles geregeld met betrekking tot het thuisfront? Huisdieren ondergebracht, planten worden verzorgd? Ja? Dan kan nu het grote inpakken beginnen.

Eerste keer kamperen met caravan

Kamperen met de caravan -en vooral voor het éérst kamperen- vraagt om een goede voorbereiding. De vrouw des huizes is doorgaans de persoon die zich buigt over de inboedel van de caravan of tent en de kleding, en laat de verantwoordelijkheid voor de wat meer technische kampeeruitrusting over aan manlief. Die maakt zich meestal wat minder druk en gooit liefst op het laatste moment nog even een verlengsnoer en oplader in de kofferbak, onder het mom van: “Wat we niet mee hebben, kopen we daar toch gewoon?” Ik hoor de dames al denken: ”Precies, en voor je het weet hebben we veel te veel contrastekkers, haringen, verloopsnoeren, jerrycans en noem maar op.”

Campingbenodigdheden caravan

Gelukkig kampeert het team van Polaris Outdoor al jaren en hebben wij al overal over nagedacht en een handige checklist voor de caravan-kampeervakantie opgesteld. Dus dames, maar ook heren, doe er je voordeel mee en begin vandaag nog met de controle van de kampeeruitrusting. Alle benodigde  kampeerartikelen staan op onze checklist. En een gouden regel: neem geen overbodige ballast mee!

Vink op de kampeerchecklist eerst aan wat je mee wilt nemen en streep steeds door wat al is ingepakt. Het beste neem je wat opvouwbare kratten, waarin je per onderwerp de benodigdheden inpakt.

Een groot voordeel van inpakken in opvouwbare kratten is dat ze handig zijn op de plaats van bestemming, omdat je ze kunt stapelen en zijn ze leeg, dan vouw je ze op en bespaar je ruimte in je voortent of caravan.

Checklist caravan voor vertrek

We hebben voor het gemak de lijstjes op alfabet gezet, zo vind je alles snel terug. Heb je de hele checklist caravaninboedel voor vertrek doorlopen? Dan kun je met een gerust hart zeggen dat je goed voorbereid op kampeervakantie gaat. Nu alleen nog hopen op prachtig weer!